Business Design

Heb je een strategische uitdaging of businesscase die vastloopt?
Lees hier hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met business design.

  Afspraak maken

Wat is Business Design?

Business design is een mensgerichte aanpak voor innovatie. Hierbij passen we de principes, toolkit en mindset van een designer toe om organisaties te helpen nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren.

De business designer kijkt naar een business uitdaging met een veel bredere blik en stelt organisaties in staat zich sneller aan te passen aan marktomstandigheden en -kansen.

De business mindset in combinatie met methodes en technieken uit o.a. Design Thinking, Lean Start-up, DesignOps en Human Centered Design is een krachtige combinatie om op een nieuwe manier te kijken naar strategische uitdagingen.

Waarom Business design?

Adviesbureau McKinsey publiceerde in 2018 hun onderzoek ‘The business value of design’. In dit onderzoek wordt aangetoond dat design gedreven organisaties tot een factor 2 succesvoller zijn dan branchegenoten. De rol van design gaat dus verder dan de design- of marketing afdeling alleen.

Herken jij je in één van onderstaande punten? Laten we kennismaken met een goede kop koffie!

  • Klaar met dikke adviesrapporten van dure consultants?
  • Lopen nieuwe concepten vast in de organisatie?
  • Wil je meer structuur in het design proces in je organisatie?
  • Zijn er organisatie brede uitdagingen die geen aandacht krijgen door verzuiling?

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wat kun je verwachten van onze samenwerking?

explore
Co-creatie

Samen ontdekken

De beste ideeën ontstaan in co-creatie. Wij zien het designproces als een ontdekkingsreis die we samen maken en waarin alle stakeholders actief betrokken worden. We zijn niet bang om ‘scherpe’ vragen te stellen en delen graag tussenproducten om over te sparren met elkaar. Stilzitten is bij ons geen optie! Handen uit de mouwen en samen aan de slag.

panorama
Creativiteit

Alles visualiseren

Onze kracht zit in het visualiseren van ideeën. Wij zijn niet van de dikke rapporten, want een plaatje zegt uiteindelijk toch écht meer dan duizend woorden. Wij faciliteren het designproces en zorgen dat alle stappen die we met elkaar zetten visueel geborgd worden. Bereid je voor op muren vol sticky notes, whiteboards vol schetsen en een berg aan creativiteit.

visibility
Transparantie

Open proces

Wij zorgen voor een transparante samenwerking. Met onze ‘open-proces’ benadering geven wij altijd inzicht in ons werk en communiceren we zo open mogelijk over de dingen die we met elkaar creëren. Wij zijn gewend om vroegtijdig onze ideeën en concepten te delen met elkaar voor feedback, zodat we gezamenlijk de mogelijkheden verkennen en de vaart erin houden.

Sparren over een project, een offerte aanvragen of gewoon kennismaken?


Plan een video afspraak in onze agenda en onze UX designers denken graag met je mee. Liever direct contact? Je kunt ons altijd bellen, appen of mailen.