Eenvoudig beeldbellen met je zorgverlener

ClaudicatioNet

In opdracht van Focus Cura hebben wij het nieuwe ontwerp gemaakt voor hun beeldbel app cContact. Wij waren tijdens dit project verantwoordelijk voor het creatief proces, UX Design en het waarborgen van de gebruiksvriendelijkheid.

De uitdaging

Focus Cura heeft ons gevraagd om hun idee voor een beeldbel applicatie te ontwerpen. De app is een slim adresboek, waarmee cliënten en zorgverleners heel eenvoudig met elkaar kunnen beeldbellen. Hierdoor wordt zorg tijd-  en plaats onafhankelijk. Bij start van het project was er al een functionele versie van de app als MVP gerealiseerd. 

Ehealth-Creatieve-Sessie-App
App-Wireframes

Onze aanpak

Voordat er ook maar een potloodstreep op papier was gezet, hebben we ons gezamenlijk verdiept in de eindgebruikers. Deze app richt zich voornamelijk op ouderen, chronisch zieken en zorgverleners. Door middel van gebruikersonderzoeken, persona’s en creatieve sessies hebben we de behoeften en uitdagingen van de eindgebruikers in kaart gebracht. Gewapend met alle inzichten hebben we de eerste ideeën uitgewerkt in wireframes. Dit zijn functionele weergaves van alle schermen in de app.


Tijdens het project zijn er wekelijks gebruikerstesten gedaan om de gebruikersvriendelijkheid te blijven testen en waarborgen. Voor de ontwikkeling van cContact hebben we intensief samengewerkt met Infi (Developers). Tijdens twee wekelijkse sprints (scrum) zorgde wij voor ontwerp en hebben we op een iteratieve manier naar de lancering toegewerkt. 


Het resultaat

cContact heeft het denken van zorg op afstand radicaal veranderd. Het gebruik ervan toont aan dat ouderen en chronisch zieken graag techniek zoals de Ipad inzetten om zelfstandig te blijven. De resultaten zijn verbluffend: tot 60% daling van tijd nodig voor het leveren van zorg. Wij zijn ontzettend trots op dit eindresultaat!


FocusCura-cContact-UX-Design
FocusCura-cContact-UX-Design-Contacten