ARTIKELEN

Wij delen graag onze kennis en inzichten

Design Thinking met studenten van de Hogeschool Utrecht

In opdracht van de Hogeschool Utrecht organiseerde wij deze week een workshop voor de eerstejaars studenten van de opleiding CMD (Communication and Multimedia Design). Het doel was om studenten in aanraking te laten komen met het werkveld, zodat studenten een beter beeld krijgen van waar ze mogelijk later terecht kunnen komen. Hieronder een kleine impressie van de geslaagde en creatieve middag! 

Onze top boeken tijdens de Nationale Boekenweek 2019

Van 23 t/m 31 maart 2019 was het de Nationale Boekenweek. In dit digitale tijdperk zou je die papieren bundels met mooie verhalen en waardevolle kennis bijna vergeten. Als digitaal bureau in een snel veranderende wereld vinden wij het belangrijk om constant te blijven lezen en leren. Wij delen dan ook graag boeken die ons geïnspireerd hebben, belangrijk voor ons zijn of de moeite waard vinden om aan te bevelen in ons vakgebied. Met als eindresultaat een lijst van onze vijf must-reads.

Rekening houden met de privacy van de eindgebruikers in digitale projecten

Met de komst van de AVG wetgeving vorig jaar hebben wij ons ontwerpproces aangescherpt met een belangrijk onderdeel: Privacy by Design. Dit betekent dat wij bij de start van een digitaal project al rekening houden met de privacy van eindgebruikers. In dit artikel leggen we nog even kort uit wat Privacy by Design inhoudt en hoe we dit in praktijk toepassen.

Verschillen Web-app, Native-app, Hybride-app en Progressive-app

Tegenwoordig is een smartphone en/of tablet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zowel privé als zakelijk swipen we er massaal op los in de meest uiteenlopende apps. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor gemaakt, maar wat is nou het verschil tussen al die soorten apps?

Stakeholders en eindgebruikers betrekken met wireframes

Een belangrijk onderdeel in het ontwerpproces van digitale projecten is het maken van interactie ontwerpen. Vaak ook wireframes genoemd.  In digitale projecten spelen wireframes een belangrijke rol in het creëren van draagvlak binnen de organisatie door het snel en visueel kunnen betrekken van belangrijke stakeholders en eindgebruikers. 

Wat is Adaptive Webdesign?

Door de enorme groei aan Devices zijn mensen tegenwoordig overal en altijd online. In de trein zitten we op onze smartphone, tijdens het hardlopen op onze smart-watch, tijdens het vergaderen op onze tablet, eenmaal thuis achter onze laptop en de enkeling start de desktop nog op. Deze toename aan apparaten zorgt ervoor dat digitale media op steeds meer verschillende schermformaten wordt vertoont.   

Assessment Week Grafisch Lyceum Utrecht

In februari hebben wij samen met het Grafisch Lyceum Utrecht en PostNL een assessment week georganiseerd voor de tweedejaars studenten Interactief Vormgeven. Het doel was om de studenten een praktijkervaring te bieden, waarin ze binnen een week aan de verschillende facetten van een echte opdracht konden werken. 

Webdesign Veldhuis & Kemper

Veldhuis & Kemper is een Nederlands cabaret- en muziekduo, bestaande uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Dit seizoen staan de mannen in de theaters met hun cabaretprogramma Geloof ons nou maar.  


Een kijkje achter de schermen 

@userexperiencedesign op Instagram