ARTIKELEN

Wij delen graag onze kennis en inzichten

Artificial Intelligence, kunnen mensen erop rekenen?

Artificial Intelligence, or AI, is iets waar je waarschijnlijk al in contact mee bent gekomen. Met grote zekerheid durf ik te zeggen dat je ooit in je leven wel eens gebruik gemaakt hebt van de zoekfunctie van Google, of dat je op Facebook bent ingelogd en je tijdlijn hebt bekeken. Beiden diensten maken gebruik van AI om hun ervaring bij te schaven zodat deze past bij jou; de gebruiker. Maar deze bedrijven zijn niet de enige die gebruik maken van de opkomst van AI; een andere grote speler is Spotify, die zijn aanbevelingen aanpast naar luistergedrag en patronen, en zelfs je smartphone draagt tegenwoordig een eigen AI in zich, we noemen haar ofwel Siri, Cortana of OK Google.

Niet Mobile first, maar User first

Het wordt ondertussen gezien als één van de basisvaardigheden van UX/UI Designers; Mobile first design, oftewel beginnen met het ontwerpen op mobiel. Deze benadering is bedoeld om in het ontwerpproces van een website of app eerst de schermen op mobiel uit te werken. Hierdoor word je gedwongen om eerst goed na te denken over de minimaal benodigde functionaliteiten, want je hebt tenslotte maar een klein scherm om te vullen. Ondanks het feit dat tegenwoordig de gemiddelde smartphone al meer op een tablet begint te lijken, werken we bij Daily Creations liever vanuit een User first benadering.

Assessment Week Grafisch Lyceum Utrecht

In februari hebben wij samen met het Grafisch Lyceum Utrecht een assessment week georganiseerd voor de tweedejaars studenten Interactief Vormgeven. Het doel was om de studenten een praktijkervaring te bieden, waarin ze binnen een week aan de verschillende facetten van een (échte) opdracht konden werken. 

Webdesign Veldhuis & Kemper

Veldhuis & Kemper is een Nederlands cabaret- en muziekduo, bestaande uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Dit seizoen staan de mannen in de theaters met hun cabaretprogramma Of de Gladiolen.  

UX-design visuele voortgang leerlingen

De Bolster heeft ons gevraagd om een nieuwe versie van Compas.io te ontwerpen en ontwikkelen. De Bolster is een school voor jongeren met een speciale onderwijs- en begeleidingsvraag. Een school waar leerlingen hun kwaliteiten en talenten leren gebruiken, maar ook hun grenzen te herkennen en erkennen.


UX-design EnergyPlatform

EnergyPlatform levert een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van personeel door aandacht te besteden aan de fysieke en mentale fitheid van jou als medewerker. De vitaliteit programma’s van EnergyPlatform leiden tot meer energie tijdens je werkdag en zorgen voor een zeer positief werkklimaat.

Column - YCO

Laatst kwam ik het jaarlijkse overzicht van De Nederlandse Female Board Index tegen. De aandacht in de media ging vooral naar de doelstellingen rondom het aantal vrouwen op topposities die niet zijn gehaald, maar mij viel nog iets op. De raden van bestuur en commissarissen blijken namelijk vooral te bestaan uit grijze heren.

Adaptive Webdesign

Door de enorme groei aan Devices zijn mensen tegenwoordig overal en altijd online. In de trein zitten we op onze smartphone, tijdens het hardlopen op onze smart-watch, tijdens het vergaderen op onze tablet, eenmaal thuis achter onze laptop en de enkeling start de desktop nog op. Deze toename aan apparaten zorgt ervoor dat digitale media op steeds meer verschillende schermformaten wordt vertoont.   

Uitdaging Gezocht

Wij bijten ons graag vast in uw online uitdaging!