ARTIKELEN

Wij delen graag onze kennis en inzichten
Business Case

Appdesign Focus Cura

Focus Cura bedenkt slimme, efficiënte oplossingen waarmee ouderen en chronisch zieken langer zelfstandig thuis kunnen wonen.  Een van hun technologische innovaties is de succesvolle BeeldBelApp. 

De app is een slim adresboek, waarmee cliënten en zorgverleners heel eenvoudig met elkaar kunnen beeldbellen. Hierdoor wordt zorg tijd-  en plaats onafhankelijk. Voor de ontwikkeling van de BeelBelApp hebben we intensief samengewerkt met Focus Cura en Infi (Developers). Door middel van wekelijkse sprints (scrum) hebben we op een iteratieve manier naar de lancering toegewerkt. Wij waren tijdens dit project verantwoordelijk voor het creatief proces, de vormgeving en waarborgen van de gebruikersvriendelijkheid.    

Gebruikersvriendelijkheid 

Voordat er ook maar een potloodstreep op papier was gezet, hebben we ons gezamenlijk verdiept in de eindgebruikers. Deze app richt zich voornamelijk op ouderen, chronisch zieken en zorgverleners. Om het meest gebruikersvriendelijke eindresultaat te waarborgen hebben we doormiddel van gebruikersonderzoeken, persona’s en creatieve sessies alle behoeftes in kaart gebracht. 

Sessie_FocusCura_10-07-2014

Interactie Ontwerp

Gewapend met alle inzichten hebben we de eerste ideeën verwerkt naar wireframes. Dit is een functionele weergave van alle schermen in de app.Tijdens het volledige project zijn er wekelijks gebruikerstesten gedaan om de gebruikersvriendelijkheid te waarborgen.

FocusCura_Beeldbelapp_DailyCreations

De BeeldBelApp heeft het denken van Zorg op Afstand radicaal veranderd. Het gebruik ervan toont aan dat ouderen en chronisch zieken graag techniek zoals de Ipad inzetten om zelfstandig te blijven. De resultaten zijn verbluffend: tot 60% daling van tijd nodig voor het leveren van zorg. Wij zijn ontzettend trots op dit eindresultaat!