Artikelen

Wij delen graag onze kennis en inzichten
Business Case

Webdesign Bleeve

Bleeve is een sociaal internetplatform dat mensen verbindt op het gebied van energiebesparing. Op dit platform krijgen huiseigenaren inzicht in hun energieverbruik, tips over het besparen van energie en de mogelijkheid om te verbinden met anderen gebruikers voor gezamenlijke initiatieven, zoals bijvoorbeeld de inkoop van zonnepanelen.

DE UITDAGING

De start-up Bleeve is opgericht door drie jonge ondernemers. Gewapend met goed uitgewerkte schetsen heeft Bleeve aan ons gevraagd om hun ideeën tot leven te wekken. De uitdaging was om samen zo snel mogelijk naar een eerste online versie toe te werken. Daarbij moet het platform gebruiksvriendelijk zijn op alle formaten schermen en de gebruiker uitnodigen bewuster om te gaan met het energieverbruik. 

DE AANPAK

We hebben het project opgepakt in zogeheten sprints. Dit houdt in dat we samen met de klant elke twee weken een aantal schermen volledig uitwerken en realiseren. Deze schermen worden direct getest bij eindgebruikers, zodat we de feedback en waardevolle inzichten in de volgende sprint direct kunnen verwerken. Deze manier van werken zorgt voor overzicht, betrokkenheid en snel werkende producten. Voor het gebruikersvriendelijke design gebruiken we inzichten uit de psychologie en neuromarketing. 

Businesscase_Bleeve_UserExperience_DailyCreations

HET RESULTAAT 

In co-creatie met het team van Bleeve is in razend tempo een online omgeving gecreëerd. Alle data is op een opvallende en kleurrijke manier visueel weergegeven, waardoor huiseigenaren snel en overzichtelijk hun energieverbruik inzien en worden getriggerd om energie te besparen. Ondertussen is Bleeve opgenomen in het Accelerator Program van Rockstart. De energie spat er letterlijk en figuurlijk van af en het platform ontwikkeld zich in flitsend tempo. Wij vonden het ontzettend gaaf om een start-up te kunnen helpen bij de lancering van hun platform! 


Ontdek hoe Daily Creations jouw bedrijf kan helpen met User Experience!