ARTIKELEN

Wij delen graag onze kennis en inzichten
Nieuws

Column - Eigen naam Googelen

Je kunt er tegenwoordig vergif op innemen dat een potentiële werkgever of die date van komend weekend je naam door Google haalt. Even checken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Het kan dus zeker geen kwaad om af en toe je eigen naam te Googelen. Toch? 

Straks staan er allemaal dingen die niet kloppen of loopt er toevallig een of ander duister figuur met dezelfde naam rond. Je wilt niet dat mensen verkeerde conclusies trekken. Als ondernemer is mijn online aanwezigheid erg belangrijk. Klanten en potentiële opdrachtgevers moeten mij snel en gemakkelijk kunnen vinden. 

Afgelopen week had ik zo’n heugelijk Google momentje. Even mijn online imago checken. Ik open Google en typ in “Joey Verwey”. Vol trots ram ik op Enter. Interessant! Ik ben goed voor ongeveer 28.000 hits. Blijkbaar wordt er flink rond gestrooid met mijn persoonlijke data op internet. Zoals gewoonlijk zijn er veel resultaten van mijn accounts op websites en sociale media waar ik allang niet meer actief ben, maar steeds voor vergeet uit te schrijven. 

Helemaal bovenaan staat een artikel met de titel: “The Girl with 10 lives”. Die is nieuw! Even lezen! Als ik het artikel open gaat het over een meisje genaamd Joey Verwey. Het meisje in kwestie beweert dat ze zich 10 levens van hiervoor kan herinneren. Sorry? Heb ik weer… een of ander reïncarnatie wonder als naamgenoot. Ze herinnert zich onder andere een achtervolging van een dinosaurus en het maken en verzamelen van stenen werktuigen in een grot. Volgens de auteur zijn haar verhalen zo ongewoon en gedetailleerd, dat ze die nooit zou kunnen verzinnen. Als klap op de vuurpijl staat er tussen de hits op google ook nog een YouTube video over het fascinerende verhaal van zwevend zieltje Joey. Compleet voorzien van voice-over en uitgewerkte slides. Gezellig! De imagoschade valt mee, maar ik denk dat ik dit het beste als een signaal kan zien om mijn aanwezigheid op Google weer even te versterken. Beginnende bij deze column: 

Lieve mensen, via deze weg wil ik even duidelijk maken dat ik (Joey Verwey de ondernemer) niet in een grot woon en mij volledig in het hier en nu bevind. Ook ben ik mij niet bewust van ook maar enige aanvaarding met een dinosaurus.

Nu hopen dat deze column snel bovenaan de zoekresultaten staat ;)

Aldus, Joey Verwey