ARTIKELEN

Wij delen graag onze kennis en inzichten
Business Case

Webdesign UCK

Urologisch Centrum Kennemerland (UCK) is een samenwerking van drie ziekenhuis in de regio Kennemerland; Het Rode Kruis Ziekenhuis, Spaarne Ziekenhuis en Kennemer Gasthuis. De afdelingen Urologie treden gezamenlijk naar buiten om patiënten zo goed en betrouwbaar mogelijk van dienst te kunnen zijn. 

De uitdaging

Het UCK heeft aan ons gevraagd een website te realiseren waar patiënten meer informatie kunnen vinden over symptomen, mogelijke diagnoses en procedures. De website moest herkenbaar en betrouwbaar zijn, omdat veel patiënten gevoelsmatig heel erg gebonden zijn aan 'hun' ziekenhuis. De website moest uiteraard ook gebruiksvriendelijk zijn op alle formaten scherm (uit onderzoek is gebleken dat veel ouderen gebruik maken van een Tablet) en de patiënt op een overzichtelijke en geruststellende manier van informatie voorzien. Daarnaast hebben wij de volledige huisstijl voor UCK ontwikkeld. 

Onze aanpak

Er was geen twijfel over mogelijk; De patiënt moet centraal staan op de website. Voor een optimale User Experience verdiepen wij ons in de eindgebruikers en testen wij tijdens het proces direct onze ideeën. In de zorg worden al snel medische termen gebruikt die 'wij' als patiënten niet altijd begrijpen. Voor de website van UCK hebben we dan ook veel aandacht besteed aan de user interface en teksten van de menustructuur. Doormiddel van duidelijke menu items die direct de vraag van de patiënt illustreren, wordt er makkelijk en overzichtelijk door de website heen geklikt. Op elke pagina komen de logo's van de ziekenhuizen terug om die herkenbaarheid te behouden.


DailyCreations_UCK


Het Resultaat

UCK is erg tevreden met het eindresultaat. De artsen kunnen zeer eenvoudig artikelen op de website plaatsen en uit onderzoeken tijdens het proces blijkt dat mensen de website ervaren als betrouwbaar en geruststellend. Op dit moment zijn we druk bezig met het vullen van de website. Binnenkort is de website ook online te bekijken!


Ontdek hoe Daily Creations jouw bedrijf kan helpen met User Experience!