ARTIKELEN

Wij delen graag onze kennis en inzichten
Kennis Blog

Wat is Responsive Webdesign?

De laatste maanden zijn we er op LinkedIn, Facebook en Twitter mee plat gespamt.. Je website moet Responsive zijn! anders verdwijn je van Google en verlies je al je bezoekers! Menig paniekaanval werd vol bombarie gedeeld en veroorzaakt.

Inmiddels beginnen de meeste mensen wel te realiseren dat het allemaal wel meevalt, desalniettemin is het wel belangrijk voor je online omgeving. 


Wat is Responsive Webdesign?

‘Responsive’ betekent vrij vertaald ‘reactief’, maar waar reageert zo’n reactieve website nu eigenlijk op?

Of je een responsive website nu bekijkt op een pc, tablet of smartphone; de website anticipeert op het schermformaat waarmee je de site bezoekt.

Informatie wordt zo ingedeeld dat voor ieder schermformaat de optimale gebruikservaring wordt gecreëerd. Teksten, afbeeldingen en video’s worden geschaald en zijn hierdoor altijd goed zichtbaar. Zelfs knoppen en navigatie-elementen passen zich aan, waardoor deze optimaal te bedienen zijn. 

Uiteraard is ook deze website Responsive. Bekijk je deze website op je pc? Verklein/ vergroot je browservenster door met de muis de hoek rechtsonder beet te pakken, dan wordt meteen duidelijk hoe de website en content zich aanpassen aan andere schermformaten. Bekijk deze site ook op een tablet of smartphone en zie dat de website altijd optimaal getoond wordt.


Adaptive Webdesign

Een stap verder dan Responsive Webdesign is Adaptive Webdesign. Je leest hier meer over in dit artikel: Adaptive Webdesign.