Opdrachtgever

PlatformManager

Branche

ICT/ Software as a Service

Over PlatformManager

PlatformManager is een een applicatie die wordt gebruikt voor het overzichtelijk beheren van BI platformen en apps in organisaties. Het platform heeft uitgebreide mogelijkheden rondom versiebeheer, rapportages en data lineage en wordt gebruikt door grote corporates over de hele wereld.

De uitdaging

PlatformManager heeft ons gevraagd om een herontwerp te maken van de gebruikersinterface. De uitdaging bij PlatformManager is het aanbieden van complexe functionaliteiten op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier en dat allemaal in een intuïtief en toekomstbestendig design.

De ontdekkingsreis

Overzicht van mijlpalen en leuke momenten in de samenwerking met PlatformManager.

Start van het project

Herontwerp van PlatformManager met een intuïtief design en toekomstbestendige uitstraling

Strategy fase

Kick-Off

We hebben het project samen met het complete team van PlatformManager afgetrapt. Om de samenwerking goed te beginnen hebben we door middel van een "Hopes & Fears" sessie de verwachtingen en risico's in kaart gebracht. Ondanks de corona tijd konden we de kick-off veilig op locatie houden, zodat we écht een gezamenlijke start hadden! Let's go.

Understand fase

Interviews met eindgebruikers

Om de gebruiksvriendelijkheid te kunnen verbeteren hebben we ons eerst verdiept in het huidig gebruik van het platform. We zijn in gesprek gegaan met eindgebruikers van over de hele wereld om hun ervaringen en uitdagingen in het platform beter te begrijpen.

Daily Creations Gebruikers Interview
DC Verwerking Interviews
arrow_back arrow_forward
Understand fase

Design Principles

Op basis van de inzichten uit de gebruikersonderzoeken en de visie van PlatformManager hebben we 'Design Principles' vastgelegd. Dit zijn belangrijke fundamenten die richting geven aan het ontwerpproces en onderscheidend en uniek zij voor het platform. Ze helpen bij het maken van keuzes en inspireren bij het genereren van (nieuwe) ideeën. We hebben ze speciaal uitgewerkt in posters die nu als kernwaarden aan de muur hangen bij PlatformManager.

Start van Explore fase

Vertalen van alle inzichten naar potentiële oplossingen door snel te itereren.

Binnenkort meer updates!