De uitdaging

EnergyPlatform heeft aan Daily Creations (Design) en Stipp (Development) gevraagd om het platform te ontwikkelen. Het EnergyPlatform is een interactief platform voor vitaliteit binnen organisaties. Binnen het platform kunnen medewerkers op een laagdrempelige manier gezamenlijk aan de slag met het thema vitaliteit. Een unieke combinatie tussen groepsbijeenkomsten, trainingen en online activiteiten vormt de perfecte stimulans voor gedragsverandering.

Voor ons was de grootste uitdaging het realiseren van een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke user interface, omdat dit platform organisatie breed gedragen moet worden. Medewerkers moeten direct hun weg kunnen vinden en gemotiveerd blijven om het platform te gebruiken. Het platform moet vitaliteit leuk maken!

Onze aanpak

Het belangrijkste in de ontwikkeling van het platform was alles simpel en overzichtelijk houden, zodat het organisatie breed gedragen kan worden. Medewerkers moeten gemotiveerd blijven om het platform te gebruiken. We hebben gekozen voor duidelijk knoppen en een simpel kleurenschema. We hebben de basis functionaliteiten bepaald, zodat we ons konden focussen op de kern van de applicatie en een MVP (Minimal Viable Product) konden ontwikkelen. Voordeel van deze aanpak is dat de applicatie sneller opgeleverd kan worden en daarna op basis van o.a. gebruikers input, analytics data en vragen van klanten functies toegevoegd kunnen worden.

“Joey en Jasper (Daily Creations) zijn de ontbrekende creatieve impuls die ons idee werkelijkheid heeft gemaakt! Meedenkend, innovatief en weten met de juiste dosis energie een concept sterker te maken” - Frans van Leeuwen (EnergyPlatform)

Het resultaat

In de vormgeving van het platform is gekozen voor een opbouw met blokken, een minimalistisch kleurenpallet en duidelijke call-to-actions. Medewerkers worden 'getriggerd' om sportevenementen met collega's te organiseren, kennis op te doen en "EnergyPoints" in te leveren voor leuke en actieve trainingen.