De uitdaging

Is de solar accu in de haven voldoende bijgeladen? Zijn die moeilijk te bereiken lampen van de hijskraan al aan vervanging toe? Met welke snelheid heeft het vrachtschip aangemeerd? De data die FactoryLab inzichtelijk maakt voor mensen in de Industriële sector is belangrijk voor nieuwe ontwikkelingen en het verbeteren van bestaande processen. FactoryLab heeft ons gevraagd om mee te denken over de user experience en het ontwerp voor de MVP (Minimum viable product) van het dashboard.

Onze aanpak

Vanwege de complexiteit en eindeloze mogelijkheden in techniek, hebben we in de beginfase van het project gezamenlijk kaders en doelen gedefinieerd. We hebben de complexe datastromen in kaart gebracht en samen met de klant de wensen en functionaliteiten geprioriteerd. We faciliteerde het creatieve proces en creëerden snelle concepten in de vorm van flows en wireframes.

Het resultaat

Wij creëerden een digitaal dashboard, waar alle data overzichtelijk wordt gepresenteerd aan de mensen die ermee moeten werken. Gebruikers voegen eenvoudig apparaten toe, koppelen deze aan gebruikers en beheren hun bevoegdheden. Alle binnenkomende data wordt vertaald en gecombineerd naar real-time visualisaties.