Caple is een Europese financiële dienstverlener. Hun missie is om groeikredieten te verstrekken aan het MKB, zodat ondernemers hun plannen en dromen kunnen realiseren. Als UX partner van Caple hebben wij ondere andere meegewerkt aan hun online applicatie en corporate website. Lees hieronder meer over de uitdagingen, onze aanpak en het resultaat van deze projecten.

Online applicatie

De applicatie is speciaal ontwikkeld voor financieel adviseurs die ondernemers helpen bij het aanvragen van groeikredieten. De applicatie moest complexe spreadsheets vervangen voor een omgeving waarin eenvoudig alle stappen van het financieringsproces doorlopen kunnen worden.

We hebben hiervoor gewerkt met de basis uitgangspunten van het Material Design System van Google. Vanuit onze component based benadering is de applicatie efficiënt en consistent ontworpen voor Caple.

Corporate website

De corporate website van Caple richt zich met name op de ondernemers die een groeikrediet aanvragen bij hun financieel adviseur. Als ondernemer is dit een spannende en strategische keuze waarbij vertrouwen een belangrijke rol speelt. De website van Caple moest inhaken op de vragen van ondernemers, zodat eventuele onzekerheden weggenomen kunnen worden.

De FAQ centraal op de website

In de conceptfase ontstond het idee om de veelgestelde vragen (FAQ) een centrale rol te laten spelen op de website. Vaak staan deze ergens goed verstopt, maar voor Caple kon deze functionaliteit juist een mooie oplossing zijn. We hebben dit in conceptvorm uitgewerkt en samen met de klant, de eindgebruikers en een tekstschrijver een inventarisatie van de belangrijkste vragen en antwoorden gedaan. Door de slimme inzet van een zoekbalk met auto-aanvulling kunnen bezoekers snel antwoord vinden op de vragen die ze hebben.

arrow_back arrow_forward

Zit jij ook met een digitale uitdaging? Plan een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken!