De uitdaging

Ter gelegenheid van hun theaterprogramma en het gelijknamige album Of de Gladiolen, hebben Veldhuis & Kemper aan ons gevraagd om hun website volledig te vernieuwen. Het nieuwe programma gaat qua vorm terug naar de basis: Twee mannen en een piano. Deze basis was ook een belangrijk uitgangspunt voor de feeling van de nieuwe website. De mannen wilden een moderne website met een speels tintje, waarbij het theatergevoel van Veldhuis & Kemper centraal staat. Daarnaast was het belangrijk dat de website gebruiksvriendelijk werd voor alle formaten schermen (Responsive). Uit de statistieken bleek dat 50% van de bezoekers de website bezochten via mobiel of tablet. De website was nog niet Responsive en daardoor haakten veel bezoekers af, na veel onnodig geswipe en gezoom.

Onze aanpak

We hebben eerst onderzocht waar de bezoekers tegenaan liepen op de oude website. Op basis van alle inzichten hebben we een nieuwe indeling uitgedacht. Deze indeling hebben we eerst uitgewerkt in zogeheten Wireframes (functionele tekeningen van de pagina's) die vervolgens zijn vertaald naar de vormgeving. Er is veel gebruik gemaakt van grote foto’s uit de huidige voorstelling om de bezoeker te inspireren en mee te slepen in de wereld van het theaterduo. De website is geoptimaliseerd voor mobiel en tablet. Inmiddels is het mobiele gebruik gestegen tot maar liefst 83%!

"Daily Creations heeft snel en servicegericht onze site omgebouwd tot een platform anno nu." ~Richard Kemper

Gebruiksvriendelijk CMS

Wekelijks plaatsen Richard Kemper en Remco Veldhuis zelf een column of nieuwsbericht op de website. Wij hebben deze voorzien van een makkelijk en intuïtief beheersysteem (Plate), waarmee je direct aan de slag kunt zonder uren studeren en zweten. Wij hebben gezamenlijk met Richard het systeem doorlopen en hij heeft vervolgens alles aan Remco uitgelegd. Over gebruiksvriendelijkheid gesproken!

Het resultaat

Het aantal bezoekers overtrof elke verwachting. Een stijging van 489% in de eerste drie maanden (vergeleken met dezelfde periode een jaar ervoor) en 50% efficiëntere informatievoorziening. De wekelijkse columns werden op de vorige site nauwelijks gelezen, maar dankzij het nieuwe ontwerp en de mogelijkheid tot delen op Social Media zijn de columns nu de grootste publiekstrekkers van de site.