UX Design Onderwijs

FactoryLab
compas_userexperience

De uitdaging binnen het onderwijs

Nederland scoort hoog in de ranking van onderwijs, we staan in de subtop. Toch is dit geen gegeven, uitdagingen op het gebied van onderwijs vernieuwing, 'een leven lang leren' en hoge werkdruk vragen om nieuwe oplossingen en een andere kijk op het onderwijssysteem. Daarnaast digitaliseert de maatschappij in een rap tempo en het onderwijs moet daarin mee.

“Het is van belang dat het onderwijsveld nauwer betrokken wordt bij digitale ontwikkelingen. Onderwijsinstellingen (met name het funderend onderwijs en het mbo) zien zich vaak geconfronteerd met digitale lesmaterialen waar ze niet om gevraagd hebben en geen invloed op hebben kunnen uitoefenen. Het is tijd voor nieuwe vormen van samenwerking tussen het onderwijsveld, de uitgeverijen en distributeurs.”

Advies Onderwijsraad: Doordacht Digitaal, Onderwijs in het digitale tijdperk.  ( www.onderwijsraad.nl )

Co-Creatie in projecten

In het ontwerpproces legt Daily Creations eerst de focus op het onderzoeken van het waarom, met welk doel en voor wie de oplossing is. Denken vanuit uw klant en niet enkel van wat u als organisatie denkt. Dit alles doen we in creatieve sessies met u en uw klanten. We brengen in kaart wat de eindgebruikers doen en wat hun doel is van de organisatie, hierin ligt de ideale mix voor de uiteindelijke oplossing.


Daily-Creations-CreatieveSessie2-SURF
studenten

Betrokken bij het onderwijs

Naast onze passie om digitale oplossingen te maken, helpen we anderen ook graag bij het ontwikkelen van deze skills. Daarom zijn wij ook nauw betrokken in het onderwijs. Naast de stagiairs die elke periode ons kantoor voorzien van nieuwe inzichten en frisse blikken, helpen wij verschillende opleidingen bij het vormen van examens, examinering, assessmentweken en gastcolleges. Hiermee staan we met beide benen in het werkveld en weten ons in te leven in de diverse uitdagingen van het onderwijs.Daily Creations in het Onderwijs

Een greep uit onze projecten in het onderwijs

Daily-Creations-Mockup2-SURF

SURF

Voor SURF begeleide wij het creatief proces om het uitgebreide en uiteenlopende aanbod aan producten en diensten in één overzichtelijke online catalogus aan te bieden.


BC_Compas-io-2-0

Compas.io

Met deze applicatie kunnen docenten de voortgang van leerlingen in kaart brengen. Het Compas laat zien waar de leerling op dat moment staat en toont de mogelijkheden tot groei en verbetering.


Daily-Creations-Inspectie-Onderwijs

Inspectie van het Onderwijs

In co-creatie sessies hebben we, voor verschillende projecten, prototypes gevisualiseerd om intern overleg en besluitvorming mogelijk te maken.


Onze samenwerkingen in het onderwijs

DailyCreations-Grafisch-Lyceum-Utrecht
DailyCreations-SURF
DailyCreations-InspectieOnderwijs
DailyCreations-Pluryn

Wij helpen u graag verder

UserExperience_DailyCreations_Jasper2

Jasper Griepsma

User Experience Designer

06  25 09 46 43

jasper@dailycreations.nl

UserExperience_DailyCreations_Joey2

Joey Verwey

 User Experience Designer

06 24 38 24 79