UX Design eHealth

Internet of things
Daily-Creations-MockUp4-ClaudicatioNet

De uitdaging binnen eHealth

Nederland is een van de koplopers op het gebied van digitalisering in de zorg. Er worden ontzettend veel slimme eHealth oplossingen bedacht en ontwikkeld om de gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Een van de grote uitdagingen in het realiseren van deze oplossingen is de acceptatie en het daadwerkelijke gebruik door patiënten en zorgverleners.


Blijf op de hoogte

Het succesvol inzetten en gebruiken van e-health is dan ook niet vanzelfsprekend. Zoals we in de voorgaande edities van de eHealth-monitor al zagen, is dit een veranderproces dat verder gaat dan enkel het implementeren van nieuwe technologieën. We kunnen tegenwoordig wel stellen dat effectieve en doelmatige inzet van e-health een transformatie binnen de zorg vergt.

De eHealth monitor 2018  ( www.ehealth-monitor.nl )


Focus in digitale projecten

Met onze projectaanpak leggen wij  eerst de focus op het onderzoeken van de waarom, met welk doel en voor wie de eHealth oplossing wordt ingezet. Door middel van creatieve sessies, gebruikersonderzoek en data analyses gaan we gezamenlijk op zoek naar belangrijke inzichten en randvoorwaarden. Vervolgens helpen we bij het visualiseren van de behoeften van eindgebruikers naar digitale concepten en testbare prototypes. 


Daily-Creations-StoryBoard-ClaudicatioNet
Daily-Creations-CustomerJourney-ClaudicatioNet

Blended Care

Een van de trends binnen eHealth is de zogenoemde Blended Care methode. Hierbij is de digitale hulpomgeving ondersteunend aan de face-to-face gesprekken tussen patiënten en zorgverleners.  Onze Journey Driven benadering helpt om te begrijpen welke stappen en fases de patiënten en zorgverleners doorlopen en waar de kansen liggen voor een ondersteunende digitale oplossing.Digitale projecten Zorg

Een greep uit onze eHealth projecten

Daily-Creations-MockUp4-ClaudicatioNet

Stappy! 

In samenwerking met Sense Health creëerden wij het ontwerp voor de native app 'Stappy' van ClaudicatioNet. Deze Blended Care oplossing is speciaal ontwikkeld voor patiënten met Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en is volledig ondersteunend aan het behandelplan van fysiotherapeuten.


FocusCura_Beeldbelapp_DailyCreations

Focus Cura

Focus Cura bedenkt slimme, efficiënte oplossingen waarmee ouderen en chronisch zieken langer zelfstandig thuis kunnen wonen.  Een van hun technologische innovaties is de succesvolle beeldbel app cContact. 


Wij werken o.a. voor

DailyCreations-Vilans
DailyCreations-BSL
DailyCreations-Nivel
DailyCreations-FocusCura

Waar kunnen we jou bij helpen?

UserExperience_DailyCreations_Jasper2

Jasper Griepsma

User Experience Designer

06  25 09 46 43

jasper@dailycreations.nl

UserExperience_DailyCreations_Joey2

Joey Verwey

 User Experience Designer

06 24 38 24 79