Digitalisering in de zorg

De uitdaging binnen de zorg

Nederland is een van de koplopers op het gebied van digitalisering in de zorg. Er worden ontzettend veel slimme eHealth oplossingen bedacht en ontwikkeld om de gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Een van de grote uitdagingen in het realiseren van deze oplossingen is de acceptatie en het daadwerkelijke gebruik door patiënten en zorgverleners.

“Het succesvol inzetten en gebruiken van e-health is dan ook niet vanzelfsprekend. Zoals we in de voorgaande edities van de eHealth-monitor al zagen, is dit een veranderproces dat verder gaat dan enkel het implementeren van nieuwe technologieën. We kunnen tegenwoordig wel stellen dat effectieve en doelmatige inzet van e-health een transformatie binnen de zorg vergt.”

De eHealth monitor 2018 - www.ehealth-monitor.nl

Focus in digitale projecten

Met onze projectaanpak leggen wij eerst de focus op het onderzoeken van de waarom, met welk doel en voor wie de eHealth oplossing wordt ingezet. Door middel van creatieve sessies, gebruikersonderzoek en data analyses gaan we gezamenlijk op zoek naar belangrijke inzichten en randvoorwaarden. Vervolgens helpen we bij het visualiseren van de behoeften van eindgebruikers naar digitale concepten en testbare prototypes.

Blended Care

Een van de trends binnen eHealth is de zogenoemde Blended Care methode. Hierbij is de digitale hulpomgeving ondersteunend aan de face-to-face gesprekken tussen patiënten en zorgverleners. Onze Journey Driven benadering helpt om te begrijpen welke stappen en fases de patiënten en zorgverleners doorlopen en waar de kansen liggen voor een ondersteunende digitale oplossing.