Opdrachtgever

SPO Utrecht

In samenwerking met

Code Impact

Branche

Onderwijs

Deliverables

Gebruikersonderzoek, Prototype, Design, Front-end en Back-end Development

Thematisch Onderwijs

Door basisschool OBS De Klim zijn wij gevraagd om een digitaal portfolio te ontwerpen waarin zowel leerlingen als leraren meerdere meetmomenten hebben om vaardigheden te peilen. OBS De Klim biedt als school ruimte voor creatief en kennisgericht onderzoek. Doordat zij werken met jaarlijkse thema's die aansluiten bij de wereld van vandaag, zijn leerlingen in staat verbanden te leggen en op een constructieve manier hun kennis in te zetten. Het doel van dit project is niet om het rapport te vervangen, maar een digitaal meetinstrument te introduceren die zich richt op de leerling als mens. Daarnaast een focus legt op voortgang en ontwikkeling in plaats van beoordeling.

Designer aan het schetsen

Ontwerpen voor kinderen

De doelgroep voor deze applicatie zijn kinderen van 4 tot 12 jaar. Speciaal voor dit project hebben we ons verdiept in het ontwerpen van applicaties voor kinderen. Ontwerpen voor kinderen is namelijk meer dan alleen wat leuke kleuren, animaties en grote knoppen toepassen. Het was belangrijk om rekening te houden met de digitale vaardigheden die deze kinderen op verschillende leeftijden bezitten en ontwikkelen, zodat we het digitale portfolio voor allemaal leuk en uitdagend konden houden. In het artikel over ontwerpen voor kinderen leggen we meer uit over ons onderzoek en de verschillende vaardigheden per leeftijdscategorie.

De ontwerpen die we hebben gemaakt voor het digitale portfolio hebben we ook getest en besproken met de leerlingenraad van OBS de klim. Dit is een groep leerlingen uit verschillende groepen die actief hebben meegedacht over het ontwerp. Het was voor ons een waardevolle en spannende ervaring om de ontwerpen te delen met een groep kritische kinderen die geen blad voor de mond nemen ;)

Daily Creations Sessie Met Leerlingen

Presentatie leerlingenraad

DailyCreations Team Creatieve Brainstorm

Presentatie over ontwerpen voor kinderen

arrow_back arrow_forward

Het resultaat

Samen met Code Impact hebben we de app gerealiseerd en deze zal halverwege het schooljaar 2020-2021 in gebruik worden genomen. Samen met OBS de klim zijn we bezig om te kijken hoe we deze app verder kunnen ontwikkelen en toepassen op meerdere basisscholen.

DC Voorbeeld App Basischool Portfolio
DC Voorbeeld App Basischool Portfolio
arrow_back arrow_forward

Hoe kunnen wij jou helpen? Plan hieronder een kennismaking.