Digitale Toegankelijkheid

Het gebruik van websites, apps en online tools is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wij vinden het belangrijk dat de producten die wij ontwerpen dan ook voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar en bruikbaar zijn.

  Afspraak maken

Wat is digitale toegankelijkheid?

Als we over digitale toegankelijkheid spreken bedoelen we het beschikbaar, bruikbaar en inclusief maken van een digitaal product voor zoveel mogelijk mensen. Het zijn uiteindelijk mensen die met een breed scala aan ervaringen, capaciteiten en bekwaamheden jouw website, app of online tool gebruiken. Een digitaal product toegankelijk maken betekend optimaliseren en rekening houden met onder andere de visuele, fysieke en cognitieve beperkingen van mensen.

Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

In Nederland willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle mensen, omdat iedereen recht heeft om mee te doen in de maatschappij. Als we het over digitale voorzieningen hebben is dat niet anders. We kunnen onze samenleving bijna niet meer voorstellen zonder digitale producten. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk. Als publiekelijke websites, apps of online tools ook door gebruikers met een beperking gebruikt kunnen worden dan doet echt iedereen mee.

Inclusief Ontwerpen

Wij vinden het belangrijk dat de digitale producten die wij ontwerpen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Ons ontwerpproces is erop gericht om potentiële eindgebruikers actief te betrekken tijdens het ontwerpen van nieuwe producten. Dit doen we door goed onderzoek te doen naar de doelgroepen en gedurende het proces veel te testen bij eindgebruikers. Daarnaast houden wij rekening met de basis richtlijnen op het gebied van digitale toegankelijkheid.

Handige links

Hoe kunnen wij jou helpen?

"Diversity is our world's greatest asset and inclusion is our biggest challenge"

De voordelen van digitale toegankelijkheid

Het belangrijkste voordeel van digitale toegankelijkheid is dat je jouw doelgroep veel beter bedient. Maar er zijn meer voordelen. Toegankelijkheid is namelijk ook goed voor de vindbaarheid in Google. Google is misschien wel de belangrijkste gebruiker met een beperking. Door informatie toegankelijk te maken kan Google deze beter te begrijpen. Verder zijn toegankelijke producten beter te onderhouden en werken ze beter op verschillende apparaten en browsers.