In samenwerking met Sense Health creëerden wij het ontwerp voor de native app 'Stappy' van ClaudicatioNet. De app is speciaal ontwikkeld voor patiënten met Claudicatio Intermittens (etalagebenen) en is volledig ondersteunend aan het behandelplan van fysiotherapeuten.

De uitdaging

Even snel een pak melk bij de supermarkt kopen of de hond uitlaten is voor de meeste een kleine moeite, maar voor mensen met etalagebenen kan dit al snel onmogelijk zijn. Door aderverkalking krijgen zij hevige pijnen in de benen en moeten meestal na een aantal meter al stoppen met wandelen. Deze mensen ervaren veel angst voor de pijn en raken gedemotiveerd om dingen te ondernemen. Door middel van gerichte looptherapie en coaching bij de fysiotherapeut kan de pijngrens en loopafstand worden verlegd.

Blended Care

De uitdaging in dit project was om, aansluitend op het behandelplan van de fysiotherapeut, mensen gemotiveerd te houden om in hun dagelijks leven zelfstandig en gericht te gaan trainen; blended care.

Onze aanpak

In creatieve sessies met patiënten en fysiotherapeuten hebben we in kaart gebracht welke angsten en motivaties een belangrijk rol spelen in het behandeltraject. Al deze inzichten hebben we visueel in kaart gebracht (Customer Journey) en al snel volgde de eerste concepten in de vorm van schetsen (wireframes) en prototypes. In meerdere designsprints hebben we de schetsen door vertaald naar vormgeving en is de app door Sense Health ontwikkeld.

Het resultaat

Stappy! De digitale wandelcoach die wandeldoelen voor je klaarzet, evalueert en meet. De app meet onder andere hoe ver je kunt lopen zonder pijn en toont dit visueel aan patiënten. Op basis van de voortgang en het advies van de fysiotherapeut krijgt de patiënt elke week een persoonlijk plan met trainingen.

Zit jij ook met een digitale uitdaging? Plan een afspraak in om de mogelijkheden te bespreken!